Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@15:41:43 GMT

تاثیر افت قیمت لیر بر صادرات چرم ایران

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۴۷۰۰۰

حسن زاده دلیر رئیس هیئت مدیره انجمن چرم ایران از افت ۶۰ درصدی تقاضا در بازار خبر داد و گفت: تولیدکنندگان معمولا با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود مشغول کار هستند.

به گزارش بازارنیوز، افت قدرت خرید مردم تقاضای خرید محصولات چرمی را حسابی کاهش داده است. آنگونه که علی حسن زاده دلیر رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع چرم ایران به بازار می‌گوید: تقاضا در بازار نسبت به گذشته حدود ۶۰ درصد کاهش یافته و بیشتر تولیدکنندگان با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او همچنین با قیمت بالای محصولات چرمی اشاره کرد و گفت: یک کفش برای اینکه به دست مصرف کننده برسد ۴ تا ۵ دست می‌چرخد و همین مساله باعث می‌شود کفشی که از تولید کننده ۳۰۰ هزار تومان خریداری شده در بازار به قیمت بالای یک میلیون تومان فروخته شود. همین مساله موجب شده که تعداد دفعات خرید مردم از سالی ۲ یا ۳ بار به سالی یک بار کاهش پیدا کند. در آن یک بار هم معمولا بسیاری قدرت خرید محصول با کیفیت را ندارند.

یک کفش برای اینکه به دست مصرف کننده برسد ۴ تا ۵ دست می‌چرخد و همین مساله باعث می‌شود کفشی که از تولید کننده ۳۰۰ هزار تومان خریداری شده در بازار به قیمت بالای یک میلیون تومان فروخته شود

ایتالیا برای کاهش قیمت کفش‌های خود چه کرد؟
حسن زاده در پاسخ به این سوال که چطور می‌توان قیمت محصولات چرمی را کاهش داد، گفت: باید واسطه‌های بین تولیدکننده و مصرف کننده را از بین برد. این همان کاری است که بسیاری از کشور‌ها همچون ایتالیا انجام داده و اتفاقا نتیجه مثبت آن را دیده اند.

او ادامه داد: من خودم دوره‌ای را به خاطر دارم که بازار ایتالیا پر شده بود از محصولات چینی و این مساله تهدیدی برای صنعت کفش این کشور محسوب می‌شود. در آن موقع فروشگاه‌های مرکادو در این کشور راه اندازی شد و کفشی که در بازار به قیمت ۱۲۰ یورو عرضه می‌شد، در این فروشگاه ۶۰ یورو قیمت گذاری شده بود. در واقع با این کار مقدار واردات کفش‌های چینی به شدت افت کرد و قدرت خرید مردم هم تا حد زیادی بالا رفت.

این فعال صنعت چرم همچنین گریزی هم به رشد هزینه‌های تولیدکنندگان زد و گفت: در گذشته تولید ۵ هزار پای کفش حدود ۶۰ میلیون تومان سرمایه نیاز داشت. الان میزان سرمایه لازم برای تولید همین میزان کفش به حدود ۲۳۰ میلیون تومان رسیده است. این افزایش هزینه‌ها در شرایطی است که شرایط دریافت تسهیلات از بانک‌ها سخت‌تر شده و سودی که تولیدکننده باید به بانک پرداخت کند، بسیار بالاست.

قیمت چرم ایران همچنان پایین‌تر از چرم‌های ترک است. حداقل قیمت هر فوت چرم ترک ۲.۲ دلار بوده در حالیکه قیمت هر فوت چرم ما زیر ۲ دلار است. به همین دلیل کاهش ارزش لیر تاثیری روی قیمت‌ها در بازار‌های صادراتی نداشته است

چرم ایران همچنان ارزان‌تر از ترک

حسن زاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره کاهش ارزش لیر بر بازار‌های صادراتی ایران در محصولات چرمی گفت: صادرات این کشور بر مبنای دلار انجام می‌شود به همین دلیل خیلی تاثیری روی قیمت‌ها در بازار کشور‌های هدف نگذاشته است.

او همچنین گفت: قیمت چرم ایران همچنان پایین‌تر از چرم‌های ترک است. حداقل قیمت هر فوت چرم ترک ۲.۲ دلار بوده در حالیکه قیمت هر فوت چرم ما زیر ۲ دلار است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع چرم ایران با اشاره به این نکته که متاسفانه صادراتی به بازار کشور‌های اروپایی نداریم، گفت: بیشترین صادرات ما به کشور‌های عراق و افغانستان است.

سالیانه به ۲۰۰ میلیون فوت مربع پوست گاوی نیاز داریم. این در حالی است که تولید ما در داخل کشور بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون فوت است

کمبود پوست گاو در ایران
او در خصوص کارگاه‌های فعال چرم در تهران گفت: حدود ۴۰۰ کارگاه چرم در تهران، تبریز و مشهد همدان فعالیت می‌کنند. آن‌ها حداقل سالیانه به ۲۰۰ میلیون فوت مربع پوست گاوی نیاز دارند. این در حالی است که سالیانه ۷۰ تا ۸۰ میلیون فوت پوست گاوی و سنگین در کشور تولید می‌شود. این معضل باعث کمبود پوست و مواد اولیه برای تولید محصولات چرمی شده است.

حسن زاده با انتقاد از بروکراسی اداری برای واردات پوست گاو، عنوان کرد: با وجود کمبود پوست گاو، واردات وت بلوی گاوی معضلات و موانع خاص خود را دارد.

او همچنین با اشاره به قیمت بالای دیگر مواد وارداتی مورد نیاز در صنعت چرم گفت: به عنوان مثال ماده‌ای که در بازار جهانی کمتر از یک دلار قیمت دارد را ما به قیمت ۵۵ هزار تومان یعنی دوبرابر قیمت جهانی آن می‌خریم. در واقع اگر می‌خواهیم قدرت رقابت پذیری محصولات چرمی خود را افزایش دهیم باید چاره‌ای برای حل این مشکلات بیاندیشیم.

/بازار

برچسب ها: افت قیمت لیر ، صادرات چرم ایران ، تقاضای خرید لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QD8

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: افت قیمت لیر صادرات چرم ایران تقاضای خرید محصولات چرمی میلیون تومان قیمت بالای میلیون فوت چرم ایران حسن زاده کشور ها ۲ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۷۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به عملیات «وعده صادق» گفت: مولفه‌های سیاسی، حوزه‌های امنیتی و موضوعات پیرامون آن در مباحث اقتصادی کشور تاثیر دارد، اما مولفه اصلی نیست.

وی توضیح داد: دشمنان ما در پی سال‌ها علاقه‌مند بودند که بگویند که در موقع وقوع جنگ اقتصاد ایران با مشکلات زیادی روبه‌رو شده و می‌خواستند این موضوع را به شکل اغراق آمیزی بزرگنمایی کنند تا جایی که می‌گفتند حتی نان گیر مردم هم نمی‌آید و مردم باید در صف‌های طولانی نان بایستند.

وی اضافه کرد: دشمنان این موضوع را بار‌ها اعلام می‌کردند که آمریکا آماده حمله است و اگر ایران حتی یک فشنگ به اسرائیل شلیک کند آنها تمام مواضع ایران را می‌زنند؛ این موارد رعب و ترس در مردم ایران ایجاد کرد که بخشی از آن به اقتصاد کشور هم وارد شد به طوری که طبق نظرسنجی‌ها خیلی‌ها نگران مباحث اقتصادی تا امنیتی بودند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: عملیات «وعده صادق» نشان داد که هم هجمه نظامی دشمنان واقعیت ندارد و هم بر موضوعات اقتصادی اثرگذار نیست، پس باید راهکار رفع مشکلات در حوزه اقتصادی را در داخل کشور پیدا کنیم به عبارت دقیق‌تر کلید رفع مشکلات اقتصادی در زمین دیگران نیست و در زمین خودمان است.

پورابراهیمی در عین حال تصریح کرد: البته تحریم‌ها و تهدید‌ها به اندازه خودش اثرگذار است، اما بخش اصلی مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و تهدید‌ها نیست. این چیزی است که عملیات «وعده صادق» نشان داد.

وی اضافه کرد: عملیات «وعده صادق» این موضوع را ثابت کرد که جنگ هراسی در اقتصاد کشور تاثیر زیادی ندارد و عملا تمامی نقشه‌های قبلی در ایجاد رعب بر بخش اقتصادی کشور را فرو ریخت البته که نمی‌توان تاثیر تحریم و تهدید بر اقتصاد را نفی کرد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • نفت در مدار رشد؟